Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Kosmetické produkty - víte, co používáte?

Každý z nás denně použije takové množství produktů, že nám přestává být lhostejné, co všechno si do svého těla „pouštíme“...

To je důvod, proč přírodní kosmetika zažívá v posledních letech opravdový boom a výrobky bez zbytečné chemie se těší čím dál větší oblibě. Díky rostoucí poptávce se trh neustále vyvíjí, běžně tak dnes seženeme kosmetické přípravky, jako jsou krémy, deodoranty či parfémy, které neobsahují žádné škodlivé chemikálie. Nenajdete v nich problematické minerální oleje, parabeny ani tolik diskutované hliníkové soli.

Číst složení se vyplatí

Sortiment se však neustále rozšiřuje, a tak není problém pořídit ani českou přírodní kosmetiku, která vyrábí přírodní produkty pečující o zuby. Právě přes ústní dutinu se totiž látky do našeho těla vstřebávají nejrychleji a nejsnadněji. Proto je tak důležité hlídat, po jakých výrobcích saháme - rozhodně se vyplatí číst složení. Není totiž nic výjimečného, že jsou v konvenční kosmetice obsaženy složky, které nejen, že nám neprospívají, ale dokonce nám škodí. Běžně se s nimi můžeme setkat třeba v přípravcích na mytí nádobí.

Nebezpečné látky

Řeč je o známém pěnidle SLS, které bývá označováno jako laurylsulfát sodný. Tato látka má na svědomí nejen to, že pasta pění, ale také vysušuje povlak v ústech, což může vést až ke vzniku aftů, zánětů, vředů. Navíc rychle vytváří pocit hladkých vyčištěných zubů, díky tomu máme tendenci čištění tak trochu odfláknout, a přesto máme iluzi svěžího dechu. Vybírejte proto bylinné zubní pasty, které obsahují přírodní pěnidlo – čištění chrupu vám pak zabere více času a bude tak daleko důkladnější. Minimální čas, který byste měli strávit se zubním kartáčkem v ruce, se totiž pohybuje okolo tří minut. K dokonalému úsměvu pomůže také ústní voda, kterou můžete celý ranní či večerní rituál ukončit. Podstatnou roli hraje samotná technika. Nevíte-li si rady, pak si nechte poradit od dentální hygienistky. Ta vám vše pečlivě vysvětlí a doporučí vhodné pomůcky přesně pro vás. Nezapomeňte, že chrup je vaší vizitkou a jednou z hlavních věcí, kterých si na vás okolí všímá.